Destek : 0850 309 84 19

Markalaşma Nedir? Nasıl Marka Olunur?
  • Trend Akademi
  • E-Ticaret

Markalaşma Nedir? Nasıl Marka Olunur?

Markalaşma


Markalaşma bir satıcının E-Ticaret yaparken en çok dikkat etmesi gereken şeylerden bir tanesidir. Neden mi? Gelin anlatalım. Sizin sattığınız ürünleri bir başka satıcıda bulmak kolaydır. Hatta günümüz E-Ticaret dünyasında sizin sattığınız ürünleri bir başka satıcıda bulmak oldukça kolaydır. Fakat markalaşma yolunda ilerlerseniz ürünleriniz bir markaya ait olacaktır. Yani diğer satıcıların sizin ürünlerinizi satması mümkün olsa da sizin markanızı satması mümkün olmayacaktır. Markalaşmış bir yapı insanlara çok daha güvenilir gelmektedir. 


Aynı zamanda insanlar aldıkları ürünlerin bir markaya ait olmasını da isteyebilirler. Bu sebeple markalaşma satıcılar için oldukça önemlidir. Bir yağmurluk düşünün. Bu yağmurlukta oldukça lüks bir markanın ambleminin olduğunu hayal edin ve fiyat etiketine bakın. Etikete baktığınızda oldukça yüksem bir fiyat gördünüz değil mi? Fakat aynı yağmurluğun marka logosunu sildiğimiz zaman yağmurluğun fiyatı düşer. Markalaşmanın faydalarından bir tanesi de budur. Markalaşmak aynı zamanda ürün ve hizmetin yanı sıra insanlara markayı da satmanızı sağlar. İnsanlara markayı satmak da üründen elde ettiğiniz kar oranını yükseltir. Bu sebeple konu E-Ticaret olduğu zaman markalaşma oldukça önemli bir yere sahiptir.

Özellikle sektörde yer edinmek istiyorsanız mutlaka markalaşma yönünde ilerlemelisiniz. Çünkü müşterilerinizde asıl iz bırakacak şey markanızdır. Ürün eskiyecektir. Fakat müşterinizin zihnine kazınan markanız asla eskimeyecektir. Ayrıca markanız sizin kimliğiniz haline gelecektir. Bir kimliğinizin olması da müşterilerinizin ürünlerinize ve size olan güvenini çok daha üst safhalara çıkaracaktır.


Markalaşma Yolunda Yapmanız Gerekenler


Peki markalaşma yolunda veya markalaşmak için neler yapmalısınız? Öncelikle bu yola ilk çıktığınız zamanlarda müşteride iyi bir izlenim bırakmak zorundasınız. Ekstra ilgi, alaka ve küçük hediyeler ile beraber müşterilerinizi şımartın. Ve böylelikle onların size karşı sadık olmasını sağlayın. Size sadık olan müşteriler aynı zamanda çevresindeki insanlara da sizi tavsiye edecektir. Unutmayın ki bir müşteri için en güvenilir kaynak bir diğer müşteridir. Kendisi gibi tüketici olan bir insandan sizin hakkınızda övgü dolu sözler duymak diğer insanların da sizden alışveriş yapmasını sağlayacaktır. 


İşinizi geliştirmenin en önemli yollarından bir tanesi de müşterilerinizin yorumlarını dikkate almaktır. Olumlu ve olumsuz tüm eleştirileri göz önünde bulundurmalısınız. Ve olumsuz yönlerinizi olumlu hale getirmek için elinizden geleni yapmalısınız. Ayrıca markanızın bir karakteri de olmalıdır. Yani ürünlerinizin kendi tarzı olmalıdır. Bu da insanların ürünlerinizi daha iyi ayırt etmesini sağlar. Unutmayın ki sizin gibi markalaşıp başarıyı yakalamaya çalışan birçok insan var. Bu sebeple diğerlerinden farklı olmanız başarılı olmanız için en büyük şartlardan bir tanesidir. Mor inek metaforunda olduğu gibi rakiplerinizden farklı bir özelliğe sahip olmalısınız. Bunun için de rakiplerinizi iyi analiz etmelisiniz. Aksi takdirde rakiplerinizi tanımamış olursunuz. Bu da fark yaratmanızı imkânsız kılar. Pazarlama çalışmaları da markalaşma yolunda oldukça önemlidir. Bu sebeple birçok mecrada görünür ve aktif olmalısınız.


Markalaşmanın Avantajları


Gelin sizlere markalaşmanın avantajları nelermiş detaylıca bahsedelim. Özellikle pazarlama çalışmaları yaparken markalaşmış bir yapıya sahip olmak oldukça önemlidir. Çünkü bu, insanların zihnine kazınmanızı sağlar. Sizden bir kere alışveriş yapan ve ürünlerinizden memnun kalan insanlar da markalaşmış olursanız tekrar sizi tercih eder. Yani zamanla sadık müşterilere sahip olursunuz. İnsanların sattığınız ürünlere olan güveni artar. Ve memnun kaldıkları takdirde sizi yakınlarına da tavsiye ederler. Zamanla kalıcı müşterileriniz olur. Rakipleriniz arasında öne çıkmanız için mutlaka markalaşmış bir yapıya sahip olmanız gerekmektedir. Rakipleriniz arasında öne çıktıktan sonra da zamanla itibar kazanmaya başlarsınız. Böylelikle işiniz çok daha büyük bir hacme sahip olur. Eğer markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyorsanız, Trend Akademi ailesi size bu konudan yol gösterici olacaktır. Siz de markalaşıp işinizi çok daha iyi bir seviyeye taşımak istiyorsanız iletişim formumuzu doldurarak sizinle iletişime geçmemizi sağlayabilirsiniz.


Stoksuz E-Ticaret Eğitimi konularında daha teknik detaylara değinmek ve detaylı bilgi edinmek için hemen bizimle iletişime geçin.



Diğer blog yazılarımızı okumak için, https://trendakademi.com.tr/blog adresine tıklayabilirsiniz.



Sosyal Medya Hesaplarımız


Instagram - https://www.instagram.com/trend.akademi/

Twitter - https://twitter.com/trendakademi

Facebook Sayfa - https://www.facebook.com/trenddanismanlik

Facebook Grup - https://www.facebook.com/groups/trendakademi

YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCHKsZnoH6os5cZFT_-d1NAg

LinkedIn - https://www.linkedin.com/company/trend-akademi%CC%87/

Telegram - https://t.me/trendakademi